keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Punajuuricaprese

Olen metsästänyt huippumozzarella kesäkuun Italian reissusta lähtien. Erikoisjuustopuotien kalliit campagnalaiset bufalat ovat pettäneet eikä perusmarketeistakaan ole tahtonut löytyä Italiassa saatavilla olevaa herkkua. Kunnes kerran sattuma vei minut vierailulle vihollisterritoriolle. S-ryhmään korviani myöten sidottuna käyn vain harvoin K-kaupoissa. Tällä kertaa K-marketti sattui olemaan kätevin vaihtoehto. Silmiin osui Pirkka bufala mozzarella. Ostin pari pakettia. Yllätys! Sekundaan yhdistämäni Pirkka-brändi onkin parasta Suomessa saatavilla olevaa mozzarellaa. Parasta: hinta on jotain ihan muuta kuin erikoispuodeissa.
  
Kuva kännykällä hehkulamppujen loistossa
 

Pirkan bufala on niin herkullista, että sen kanssa klassisessa capresessa ei voi epäonnistua. Kokeilin yhdistää bufalan punajuuriin. Punajuuret paperinohuiksi siivuiksi mandoliinilla. Ripottelin päälle suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä. Tarjoilu rucolan ja esimerkiksi paahdettujen pinjansiementen kera. Yksinkertaista, mutta oli myös herkullista. Pirkka, kaikkien näiden vuosien jälkeen sinä yhä yllätät minua!


Siskoni tomaattikastike oli niin herkullista, että kissakin halusi osansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti