tiistai 14. toukokuuta 2013

El curso de cocina española




Torrijas de vino (20kpl)





1 vaalea leipä (mieluiten kuivahtanut)
2dl valko- tai punaviiniä
3 kananmunaa
kanelia
sokeria

1. Leikkaa leipä paksuiksi viipaleiksi. Kaada viini laakeaan astiaan. Käytä leipäviipaleet viinissä. Kääntele viipaleita, jotta viini imeityisi niihin paremmin.
2. Riko kananmunien rakenne laakeassa astiassa. Kääntele leipäviipaleet kananmunassa.
3. Kuumenna öljy pannulla. Paista leipäviipaleita pannulla kunnes kullanruskeita. Nosta paistetut viipaleet lepäämään talouspaperin päälle.
4. Sekoita sokeri ja kaneli lautasella. Pyörittele paistetut leipäviipaleet seoksessa.


Tortilla de patatas (4 hlö)




6 kananmunaa
3 perunaa (n. 600g)
1 sipuli
oliiviöljyä
suolaa

1. Kuori ja pilko sipuli ja peruna.
2. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää perunasiivut ja kuullota niitä miedolla lämmöllä n. 20-30 minuuttia kunnes lähes kypsiä. Lisää sipuli n. 15 minuutin jälkeen.
3. Valuta seos siivilässä ja ota öljy talteen.
4. Riko kananmunien rakenne kulhossa. Mausta suolalla. Lisää kananmunien joukkoon perunaseosta.
5. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja kaada seos pannulle. Anna munakkaan kypsyä miedolla lämmöllä.
6. Käännä käyttäen apunasi esim. kattilan kantta tai lautasta.
7. Paista vielä hetki. Tarjoile lämpimänä.


Gazpacho (4 hlö)

1 kg kypsiä tomaatteja
1 vihreä paprika
1 kurkku
pala sipulia
1 valkosipulin kynsi
3 rkl oliiviöljyä
valkoviinietikkaa
suolaa

1. Huuhtele tomaatit, paprika ja kurkku.
2. Aseta paloitellut tomaatti, sipuli ja paprika tehosekoittimeen. Halutessasi voit kaltata tomaatit ja poistaa niistä kuoren.
3. Kuori valkosipuli, poista väkeä keskiosa. Lisää muiden vihannesten joukkoon.
4. Kuori ja paloittele kurkku. Säästä puolet kurkusta myöhempään vaiheeseen.
5. Sekoita raaka-aineet tehosekoittimessa tasaiseksi.
6. Lisää oliviiöljy, etikka ja suola. Tarkista maku.
7. Lisää tilkka kylmää vettä, jos seos on liian paksua.
8. Halutessasi voit siivilöydä seoksen, jos pidät sileämmästä koostumuksesta.
9. Lisää lopuksi paloiteltu puolikas kurkku. Laita seos jääkaappiin ja tarjoile se erittäin kylmänä.


Kaikki reseptit: la Oficina de Turismo de España. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti